2015. május 11., hétfő

2015. év első versenye felemás sikerrel

 

Elindult végre a 2015-ös katamarán verseny szezon, amit nagyon vártunk. Hosszú évek után idén először nem rendezte meg az MVSZ  a kishajós évadnyitót áprilisban, így csak májusban kezdődött a szezon.

Igazán ideális körülmények voltak, nem panaszkodhatunk. Volt minden ami szem szájnak ingere déli szél, északi szél, leálló szél pálya rövidítéssel, majd a frissülő, ez igazi széltaktikai csemege azoknak akik időben észreveszik és lereagálják, hát nekünk ez nem mindig sikerült. Ja és most csak az első napról beszéltem, amiben 4 futamot rendeztek.

Ezután jött a második nap 2 fantasztikus futammal. A kezdők szele volt, fújt mindenhol 20 csomóval (de mértek 32 csomós pöfföt is), szél taktika nuku, csak maradj talpon. Azért oldalanként a kis-kis lepörgések megvoltak de nagyot nem lehetett hibázni. Egyszerű stratégia volt, rajtolj jól és maradj talpon, akinek ez sikerült az tuti 1-3-ba odaért.

Ami az eredményeket illeti sajnos megint lecsúsztunk az első helyről pedig nagyon közel volt, pontosan 50 méterre, ugyanis ennyivel a befutó előtt borultunk vezető pozícióból, ha nem borulunk megnyerjük a futamot és a versenyt. Az addigi 5 futamban 3 db 2. és 2 db 1. helyezésünk volt, ha itt nyerünk akkor pontegyelőséggel és javuló eredménnyel elsők lettünk volna  így csak másodikok lettünk. Ez van. De rájöttünk a titokra: egyszerűen többet kell edzenünk erős szélben (is), és akkor nyerni fogunk.

Eurowind végeredmény 2015